MIRATGES

Pascal Comelade – FNAC l’Illa 14/11/09

Fotos publicades el
15/11/2009

Comenta!


La catedral dels escuradents (Spotify) és el títol de l’esperada antologia del Pascal Comelade que tot just va sortir a la venda fa unes setmanes. La discografia del Comelade és tan extensa com la seva creativitat: fins i tot per als seus col·leccionistes resulta complicat seguir de prop la seva activitat discogràfica. Amb aquesta caixa de 4CD es pretèn fer una antologia dels èxits més mediàtics, dels clàssics dels directes i d’altres joies del músic rossellonés.

Pascal Comelade

Dir Comelade és dir art fet música. I encara que el concert del Fòrum de l’FNAC l’Illa fos un acte promocional, no per aquesta raó descuida el més mínim el seu directe. Les dimensions del Fòrum no permeten posar-hi un piano de coa ni tampoc fer el desplegament habitual de la Bel Canto Orquestra. Però en Pascal no es deixa ni el seu piano reduït (mai de joguina!) ni tampoc els fidels músics amb el quals fa màgia; en aquesta ocasió, el Pep Pasqual, els Don Simon & Telefunken i un percussionista que em sap greu no identificar.

Pep Pasqual

El concert comença amb el tema que dóna nom al darrer disc (fins el moment), A Freak Serenade o bé Friki Serenata, del qual també sonaran Perquè vull (de l’Ovidi Montllor) i el tema Europe Change Bad. A partir d’aquí, recopilació de clàssics, favorits del públic i alguna versió sorprenent. A pràcticament cap concert no falten Le Soir du Grand Soir, Sense el ressó del dring, Gégéne (la qual ja associem al poema Les cases del meu carrer de l’Enric Casasses) o Le Fakir de la Chapelle. Parlant de poemes, també va sonar el Blanco de l’Octavio Paz.

Don Simon & Telefunken

En l’apartat de versions, per a tots els gustos i sempre amb el filtre màgic Comelade: Under My Thumb dels Rolling Stones, Sad Skinhead de Faust i l’incombustible I Can’t Control Myself dels Troggs. Comelade en estat pur, capaç de fer emmudir el grup de nens i nenes que seia al terra davant de l’escenari com de meravellar el variat públic que va omplir de gom a gom el Fòrum de l’FNAC.

Pascal Comelade i Don Simon & Telefunken

Pascal Comelade

14 de novembre de 2009
Fòrum de l’FNAC l’Illa
Barcelona

A Freak Serenade
Le Soir du Grand Soir
Russian Roulette
Under My Thumb
Perquè vull
Sense el ressó del dring
Gégéne
Sad Skinhead
Blanco
Europe Change Bad
– – –
Le Fakir de la Chapelle
I Can’t Control Myself

_________

Miratge #44
PASCAL COMELADE Sense el ressó del dring


Etiquetes: , , ,

Comments are closed.

Categories