MIRATGES

Sufjan Stevens – Teatre de l’Aliança 7/11/06

Fotos publicades el
24/05/2009

Comenta!


La millor descripció possible d’aquest concert crec que és el mateix nom amb el qual es va presentar el grup: Sufjan Stevens’ Majesty Snowbird and the Magical Butterflies Brigade. La gira de presentació del disc The Avalanche, precedessor a Illinoise, va portar a l’artista de Detroit al Teatre de l’Aliança del Poblenou de Barcelona el mateix dia que als EUA hi havia unes eleccions al Senat que van començar a capgirar la truita a favor dels demòcrates. Hagués estat interessant poder preguntar-li al Sufjan la seva opinió al respecte ja que s’ha guanyat a pols el títol de sociomusicòleg oficial dels EUA d’avui en dia.

El primer concert a Barcelona d’en Sufjan va ser al Razzmatazz 3 el 2004 i, segons diuen les cròniques, ni de bon tròs es va omplir: dos anys més tard, les entrades per al Teatre de l’Aliança es van exhaurir amb setmanes d’antelació. Una gairebé desconeguda St. Vincent va encarregar-se d’obrir la nit: l’Annie Clark, que també actuaria a continuació com una “papallona màgica” més (a la dreta de la foto), va anticipar un grapat de temes que l’any següent publicaria al seu primer llarga durada Marry Me. Tot sola, a l’escenari, treient el màxim profit als pedals endollats a la seva guitarra, era com veure una rèplica en femení del Sufjan dels primers temps, va fer entrar en calor el públic amb el seu folk gairebé minimalista.

Quan els llums es van apagar per segon cop, la fantasia i el (sur)realisme màgic del Sufjan Stevens van inundar l’escenari visualent i sonora. Deu músics, tots ells (i ella) amb una tècnica perfecta, vestits de boy scouts (i girl) i amb aletes de papallona… tret el Sufjan, autoproclamat snowbird, paraula que no s’inclou dintre del camp semàntic de l’ornitologia, sinó de la sociologia. Noranta minuts en els quals els temes del doble disc Illinoise/The Avalanche va prendre el protagonisme, juntament amb els del disc Seven Swans, tots ells amb arranjaments que els allargaven consideablement més respecte la durada del disc. Dos moments van destacar per la espectacularitat de la posada en escena. Primer, una pluja de Supermans unflables durant The Man of Metropolis Steals Our Hearts i, segon, una nova pluja de Pares Noel també unflables durant l’antinadala That Was the Worst Christmas Ever. Aquí podeu veure-la (la de Supermans va ser més espectacular):


Aquella nit va ser una de les més màgiques que he viscut mai de principi a fi (i amb la millor companyia que m’hagués pogut imaginar), difícil de superar. Tant de bo en Sufjan ens torni a sorprendre amb un nou disc i una gira tan encantadora com aquesta.

Sufjan Steven’s Majesty Snowbird and the Magical Butterflies Brigade
7 de novembre de 2006
Teatre-casino de l’Aliança del Poblenou
Barcelona

Sister
The Transfiguration
The Man of Metropolis Steals Our Hearts
He Woke Me Up Again
The Tallest Man, the Broadest Shoulders
The Predatory Wasp of the Palisades Is Out to Get Us!
John Wayne Gacy, Jr
That Was the Worst Christmas Ever
Seven Swans
Dear Mr. Supercomputer
Detroit, Lift Up Your Weary Head!
Snowbird
Casimir Pulaski Day
Chicago
– – –
Concerning the UFO Sighting Near Highland, Illinois
The Dress Looks Nice on You

_________
Miratge #23
SUFJAN STEVENS Chicago (Multiple Personality Disorder version)


Etiquetes: , , , ,

Comments are closed.

Categories