MIRATGES

The Pains of Being Pure at Heart – CD Drome 16/11/09

Fotos publicades el
17/11/2009

3 comentaris


Quan el passat mes de febrer presentava a l’Això és pop del Miopia d’Ona FM Everything With You, el DJ Amable, convidat al programa, em comentava off-the-record que també en aquella setmana havia descobert els Pains. En uns mesos, The Pains of Being Pure at Heart es van convertir en un dels grups revelacions més esperats del Primavera Sound 09, i així ho van confirmar amb la seva breu i intensa actuació vespertina. Mig any després, el quartet novaiorquès centra l’atenció fins i tot de la premsa generalista, la qual cobreix l’actuació per a fans que l’organització del festival V Heineken Greenspace ha preparat a la botiga barcelonesa CD Drome un dia abans del seu concert a la sala Bikini.

Amb prou feines els 30 convidats a l’actuació hi cabiem (i ens hi veiem) en aquesta actuació in-store com diuen els anglòfons, però hem gaudit d’una sorprenentment bona acústica i una actuació rodona d’un grup que venia de tocar la nit d’abans a Brooklyn i començava avui la seva gira europea. Ni el cansament ni el jet lag han estat un impediment per als Pains: perfecta execució, intensitat continguda, noise pop de la millor escola. Mitja dotzena dels temes més emblemàtics de la curta discografia del grup i que tots ells sonen a clàssics de l’indie pop: des del This Love is Fucking Right (el primer tema d’ells que vaig posar a Ona FM) fins als teclats de Higher Than The Stars, extret del seu darrer EP.

The Pains of Being Pure at Heart

En aquesta darrera fornada de l’indie en la qual ja no hi ha manies a l’hora de rescatar estils i sons dels 80 i primers 90 hi ha de tot: des de fotocòpies de mala qualitat dels tòpics més buits, fins aquelles bandes que no només saben treure el millor partit a les bones idees i converteixen allò que podia semblar nostàlgia en una nova realitat, contundent i que ens omple. The Pains van per aquest camí i amb el rodatge que han aconseguit al llarg d’aquest 2009, tenen tots els números per anar a més.

ESCOLTAR REPERTORI DEL CONCERT A SPOTIFY

The Pains of Being Pure at Heart

16 de novembre de 2009
CD Drome
Barcelona

This Love Is Fucking Right
Young Adult Friction
Come Saturday
Higher Than The Stars
Everything With You
The Pains of Being Pure at Heart

_________

Miratge #45
THE PAINS OF BEING PURE AT HEART Everything With You


Etiquetes: , , ,

3 Responses

  1. Ostres, veig per la foto al teu bloc que tu ‘veure’ls’ sí que els vas ‘veure’ n_n Jo no em vaig adonar que hi havia càmeres de tele fins que van creuar el CD Drome per sortir a la meitat del concert… Ells un 10, però sembla que tocar en aquest festival itinerant –que a Barcelona és casi invisible perquè ha acabat sent només un concert dels Pains– els costarà no tornar a posar els peus al Primavera.

  2. crises says:

    De fet, surto a la teva foto del Time Out, però sóc el que NO està mirant-los en aquell precís moment. xD A mi el càmera d’Atlas i la seva reportera em van emprenyar bastant, perquè no paraven d’acaparar la primera filera i amb les dimensions del local… Ara, un 10 per l’acústica del CD Drome: haurien de fer més in-stores!

  3. Arnau says:

    Enhorabona pel blog! No el coneixia però me’l guardo al RSS!

Categories